joi, 3 octombrie 2019

Vezi tot ce trebuie sa stii despre celulele stem


Stocarea celulelor stem este vazuta de foarte multi ca fiind o asigurare de sanatate. Din acest motiv, una dintre cele mai mari puteri ale lumii investeste foarte mult in medicina regenerativa si ne referim la banca de celule Stem Sure. Pentru ca aceasta pune un mare accent pe sanatate, poti afla mai multe de aici.

Celulele stem definite prin capacitatea de a da nastere unor celule identice cu ele insele, dar si diferite, stau la baza mecanismelor proprii de regenerare a organismului. Transplantul de celule stem hematoformatore, prezente in grefele din maduva osoasa, sange periferic sau sange placentar este primul domeniu de aplicabilitate al celulelor stem. Cu celule stem se pot trata leucemii, dar si alte tipuri de boli ce pot beneficia de tratament standard cu transplant de celule stem hematopoietice. 

Conform informatiilor de la Stem Sure sunt peste 80 de afectiuni care se pot trata cu celule stem printre care, leucemii, limfoame, sindroame mielodisplazice, anemii refractare, boli imunologice, cancere. Pe de alta parte exista cercetari in domeniul tratarii anumitor afectiuni ca diabetul, bolile cardiovasculare, boli neurologice, Alzheimer, Parkinson sau cancerul de san.
Cu alte cuvinte, cheia vindecarii multor afectiuni se afla la minus 200 de grade Celsius, temperatura la care sunt stocate celulele stem.

Recoltarea de celule stem stocate in cordonul ombilical se poate face doar la nastere, astfel fiind singurul moment in care se poate interveni. Procedura de recoltare este una foarte simpla si nu presupune nici un fel de risc nici pentru mama si nici pentru fat, putandu-se efectua atat in cazul nasterii naturale, cat si in cazul nasterii prin cezariana. Recoltarea se va face printr-o punctie in cordonul ombilical si transferarea sangelui intr-o punga speciala de recoltare. Manevra este efectuata dupa sectionarea cordonului ombilical, sangele urmand a fi transportat catre banca de stocare unde urmeaza sa intre in faza de procesare.

Banca de stocare este din Marea Britanie, aceasta stocand probe din intreaga lume. Pana in prezent s-au recoltat probe din peste 30 de tari si au fost eliberate probe pentru spitale din intreaga lume cum ar fi Germania, Italia, Spania, SUA.

Scopul Stem Sure este de a le oferi clientilor sai servicii exceptionale, astfel ca specialistii bancii engleze stau la dispozitia clientilor.

Probele eliberate de Stem Sure au fost utilizate in tratamentul a doi copii care sufera de talasemie, alte doua probe pentru tratarea leucemiei pentru fratii copiilor de la care au fost recoltate probele, o alta proba a fost utilizata in tratarea siclemiei, o alta proba a fost eliberata pentru tratarea neuroblastomului, iar probe probe au fost eliberate pentru tratamentul paralizei cerebrale.
Toate transplanturile efectuate pana in prezent cu probele eliberate de Stem Sure au fost efectuate cu succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu