marți, 8 octombrie 2019

Vezi daca e bine sa stai la bronzat


Ridurile sunt pliuri, cute sau incretituri ale pielii care apar odata cu imbatranirea. Aparitia acestora este un fenomen natural care face parte din procesul de inaintare in varsta. Zonele cele mai frecvente in care apar ridurile sunt fata, gatul si mainile.

Pe langa acest factor, cel natural, expunerea la radiatiile solare, deshidratarea, fumatul si unii factori de mediu pot avea un rol declansator in cazul ridurilor.

Exista mai multi factori care contribuie la aparitia ridurilor si printre acestia se numara si radiatiile solare, iar in acest articol poti citi care este legatura dintre bronz si riduri.
Afla de la DoctorMit ca factorii care contributie la aparitia ridurilor se impart in doua categorii, ai celor care pot fi controlati si ai celor ce nu pot fi controlati.

Factorul genetic nu poate fi tinut sub control deoarece nu este nimic mai mult decat bagajul genetic al individului, mostenit de la parinti si bunici.

Poluarea face partea din factorii de mediu care contribuie la aparitia timpurie a ridurilor, insa expunerea la substante nesanatoase precum fumul de tigara sau anumite substante care declanseaza stres oxidativ la nivelul pielii pot fi cauzele aparitiei ridurilor.

Fumatul si consumul de alcool sunt altii factori care pot cauza aparitia prematura a ridurilor si asta deoarece fumatul reduce fluxul sanguin de la nivelul pielii, in timp ce alcoolul deshidrateaza pielea, favorizand formarea ridurilor.

Un alt factor care isi pune amprenta asupra pielii este legat de bronz, indiferent ca vorbim despre statul la plaja sau bronzul artificial obtinut la solar. Radiatiile ultraviolete distrug fibrele de colagen si elastina, facand pielea sa-si piarda elasticitatea si fermitatea.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea devine mai subtire, mai uscata si isi pierde din elasticitate si fermitate. In aceleasi timp, productia de colagen si nivelul de elastica scad si ele treptat odata cu inaintarea in varsta.

Pentru ca ne dorim sa ne pastram tineretea pielii o perioada cat mai indelungata, citeste de la DoctorMit cum poti incetini aparitia ridurilor:

-        in primul rand sa ne protejam pielea de soare, pentru ca radiatiile sunt cele care afecteaza colagenul si elastina, deshidratand totodata pielea si favorizand astfel aparitia ridurilor, astfel este bine sa evitam cat mai mult expunerea la soare. In cazul in care nu putem sa evitam acest lucru este indicat sa folosim protectia solara pentru a reduce daunele produse la nivelul cutanat;
-        apoi trebuie sa ne hidratam pielea intrucat deshidratarea acesteia duce la aparitia ridurilor;
-        sa renuntam la fumat pentru ca acesta favorizeaza ridurile prin blocarea fluxului sanguin;
-        sa avem o dieta sanatoasa deoarece vitaminele, mineralele contribuie la mentinerea pielii frumoase si sanatoase;
-        putem folosi suplimente alimentare deoarece nutrientii din suplimentele alimentare pot incetini procesul de formare a ridurilor.
  
Vezi mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu