joi, 17 octombrie 2019

Stii de unde poti cumpara cele mai bune vinuri?


Considerat a fi una dintre bauturile ce se bucura de cea mai mare popularitate in randul romanilor, vinul alb este o alegere eleganta, ce poate fi servit intr-o multitudine de contexte. Fie ca vorbim de o cina eleganta, un eveniment important sau orice fel de moment pe care dorim sa il imortalizam, alegerea unei bauturi care sa complilenteze contextul poate face o diferenta semnificativa.

Acestea fiind spuse, unul dintre marile avantaje in acest caz este posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de soiuri de struguri, in functie de aciditate, note dominante sau cantitate de zahar. In acest fel, indiferent de modul in care alegem sa il servim, putem fi siguri ca vom gasi o varietate care sa se preteze la ocazia noastra. Ca si dovada a varietatii incontestabile de care se bucura vinul alb, tara noastra se poate lauda cu nu mai putin de 60 de soiuri diferite cu origini autohtone, multe dintre acestea fiind specifice unei singure zone si fiind responsabile pentru vinuri cu adevarat deosebite si chiar rare.


Particulartile vinului alb

Daca ne referim la parcursul vinului, incepand de la momentul culegerii si pana la cel al imbutelierii, diferentele intre soiuri sunt date indeosebi de cantitatea de zahar continuta. Astfel, cele dulci vor necesita o atentie sporita, dat fiind faptul ca procesul de fermentare ce sta la baza productiei este angrenat tocmai de zaharurile de care dispune. Prin urmare, pentru a scadea riscul de alterare a vinului, varietatile albe beneficiaza de o cantitate usor mai mare de sulfiti, conservanti ce stabilizeaza intreaga compozitie si nu au efecte negative asupra organismului daca sunt folositi in proportiile recomandate. Acestea fiind spuse, o cantitate insuficienta de zahar poate fi la fel de ingrijoratoare, dat fiind faptul ca bautura nu va putea ajunge la stadiul de maturare necesar pentru a fi servita.

Vinurile Budureasca - garantia calitatii

Infiintata inca din anul 2009, Budureasca reprezinta unul dintre brandurile cu ascensiune rapida din domeniul viticol. Situata in regiunea Dealu Mare,  crama produce vinuri rosii, albe si rose  dintr-o mare varietate de soiuri , atat native cat si internationale, fapt ce contribuie la o sortimentatie variata de vinuri. Daca si tu doresti sa degusti o bautura realizata dupa cele mai inalte standarde, intra pe site-ul Budureasca si alege un vin alb, alaturi de care poti servi unul dintre preparatele sugerate in recomandari, pentru o experienta gustativa deosebita.

Alaturi de sortimente de renume international, precum Chardonnay sau Sauvignon Blanc, in magazinul online poti gasi si creatii exclusiv romanesti, precum Tamaioasa Romaneasca sau Feteasca Regala, dar si cupaje pline de personalitate. De asemenea, te mai poti orienta si in functie de gama favorita de vinuri sau chiar in functie de distinctiile acordate sortimentelor. Astfel, daca si tu vrei sa ai acces la toate aceste sortimente premium, intra pe site-ul Budureasca si alege un vin alb.


marți, 8 octombrie 2019

Vezi daca e bine sa stai la bronzat


Ridurile sunt pliuri, cute sau incretituri ale pielii care apar odata cu imbatranirea. Aparitia acestora este un fenomen natural care face parte din procesul de inaintare in varsta. Zonele cele mai frecvente in care apar ridurile sunt fata, gatul si mainile.

Pe langa acest factor, cel natural, expunerea la radiatiile solare, deshidratarea, fumatul si unii factori de mediu pot avea un rol declansator in cazul ridurilor.

Exista mai multi factori care contribuie la aparitia ridurilor si printre acestia se numara si radiatiile solare, iar in acest articol poti citi care este legatura dintre bronz si riduri.
Afla de la DoctorMit ca factorii care contributie la aparitia ridurilor se impart in doua categorii, ai celor care pot fi controlati si ai celor ce nu pot fi controlati.

Factorul genetic nu poate fi tinut sub control deoarece nu este nimic mai mult decat bagajul genetic al individului, mostenit de la parinti si bunici.

Poluarea face partea din factorii de mediu care contribuie la aparitia timpurie a ridurilor, insa expunerea la substante nesanatoase precum fumul de tigara sau anumite substante care declanseaza stres oxidativ la nivelul pielii pot fi cauzele aparitiei ridurilor.

Fumatul si consumul de alcool sunt altii factori care pot cauza aparitia prematura a ridurilor si asta deoarece fumatul reduce fluxul sanguin de la nivelul pielii, in timp ce alcoolul deshidrateaza pielea, favorizand formarea ridurilor.

Un alt factor care isi pune amprenta asupra pielii este legat de bronz, indiferent ca vorbim despre statul la plaja sau bronzul artificial obtinut la solar. Radiatiile ultraviolete distrug fibrele de colagen si elastina, facand pielea sa-si piarda elasticitatea si fermitatea.

Odata cu inaintarea in varsta, pielea devine mai subtire, mai uscata si isi pierde din elasticitate si fermitate. In aceleasi timp, productia de colagen si nivelul de elastica scad si ele treptat odata cu inaintarea in varsta.

Pentru ca ne dorim sa ne pastram tineretea pielii o perioada cat mai indelungata, citeste de la DoctorMit cum poti incetini aparitia ridurilor:

-        in primul rand sa ne protejam pielea de soare, pentru ca radiatiile sunt cele care afecteaza colagenul si elastina, deshidratand totodata pielea si favorizand astfel aparitia ridurilor, astfel este bine sa evitam cat mai mult expunerea la soare. In cazul in care nu putem sa evitam acest lucru este indicat sa folosim protectia solara pentru a reduce daunele produse la nivelul cutanat;
-        apoi trebuie sa ne hidratam pielea intrucat deshidratarea acesteia duce la aparitia ridurilor;
-        sa renuntam la fumat pentru ca acesta favorizeaza ridurile prin blocarea fluxului sanguin;
-        sa avem o dieta sanatoasa deoarece vitaminele, mineralele contribuie la mentinerea pielii frumoase si sanatoase;
-        putem folosi suplimente alimentare deoarece nutrientii din suplimentele alimentare pot incetini procesul de formare a ridurilor.
  
Vezi mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT:




joi, 3 octombrie 2019

Vezi tot ce trebuie sa stii despre celulele stem


Stocarea celulelor stem este vazuta de foarte multi ca fiind o asigurare de sanatate. Din acest motiv, una dintre cele mai mari puteri ale lumii investeste foarte mult in medicina regenerativa si ne referim la banca de celule Stem Sure. Pentru ca aceasta pune un mare accent pe sanatate, poti afla mai multe de aici.

Celulele stem definite prin capacitatea de a da nastere unor celule identice cu ele insele, dar si diferite, stau la baza mecanismelor proprii de regenerare a organismului. Transplantul de celule stem hematoformatore, prezente in grefele din maduva osoasa, sange periferic sau sange placentar este primul domeniu de aplicabilitate al celulelor stem. Cu celule stem se pot trata leucemii, dar si alte tipuri de boli ce pot beneficia de tratament standard cu transplant de celule stem hematopoietice. 

Conform informatiilor de la Stem Sure sunt peste 80 de afectiuni care se pot trata cu celule stem printre care, leucemii, limfoame, sindroame mielodisplazice, anemii refractare, boli imunologice, cancere. Pe de alta parte exista cercetari in domeniul tratarii anumitor afectiuni ca diabetul, bolile cardiovasculare, boli neurologice, Alzheimer, Parkinson sau cancerul de san.
Cu alte cuvinte, cheia vindecarii multor afectiuni se afla la minus 200 de grade Celsius, temperatura la care sunt stocate celulele stem.

Recoltarea de celule stem stocate in cordonul ombilical se poate face doar la nastere, astfel fiind singurul moment in care se poate interveni. Procedura de recoltare este una foarte simpla si nu presupune nici un fel de risc nici pentru mama si nici pentru fat, putandu-se efectua atat in cazul nasterii naturale, cat si in cazul nasterii prin cezariana. Recoltarea se va face printr-o punctie in cordonul ombilical si transferarea sangelui intr-o punga speciala de recoltare. Manevra este efectuata dupa sectionarea cordonului ombilical, sangele urmand a fi transportat catre banca de stocare unde urmeaza sa intre in faza de procesare.

Banca de stocare este din Marea Britanie, aceasta stocand probe din intreaga lume. Pana in prezent s-au recoltat probe din peste 30 de tari si au fost eliberate probe pentru spitale din intreaga lume cum ar fi Germania, Italia, Spania, SUA.

Scopul Stem Sure este de a le oferi clientilor sai servicii exceptionale, astfel ca specialistii bancii engleze stau la dispozitia clientilor.

Probele eliberate de Stem Sure au fost utilizate in tratamentul a doi copii care sufera de talasemie, alte doua probe pentru tratarea leucemiei pentru fratii copiilor de la care au fost recoltate probele, o alta proba a fost utilizata in tratarea siclemiei, o alta proba a fost eliberata pentru tratarea neuroblastomului, iar probe probe au fost eliberate pentru tratamentul paralizei cerebrale.
Toate transplanturile efectuate pana in prezent cu probele eliberate de Stem Sure au fost efectuate cu succes.