miercuri, 22 februarie 2017

Roma este un oras pe care merita sa il vizitezi


City Break Roma





Pentru români, Roma este o referinţă de origini şi are o conotaţie specială.

Aşa cum Badea Cârţan a pornit pe jos şi a ajuns la Roma, să vadă Columna lui Traian, orice român are şansa unui City Break în Cetatea Eternă.

Pe lângă monumentul ridicat în cinstea victoriei de cucerire a Daciei, alt semn de legătură este Lupa Capitolina, lupoaica alăptând pe Romulus şi Remus, sculptură a cărei copie o admirăm în Bucureşti.

Sunt atâtea minunăţii de văzut la Roma...





Un City Break să poţi admira în voie Capela Sixtină, cu frumuseţile imaginate de Michelangelo.

Un popas la Fontana di Trevi şi de aici mai departe un tur pe străzile Romei, aşa cum le-a văzut Federico Fellini în 'La Dolce Vita'.

Cele 138 de trepte care coboară către Piaţa Spania, sunt de parcurs dar şi de aşezat şi de contemplat mulţimea şi curgerea timpului. Iar jos de tot ne aşteaptă dulcele gust al shoppingului.

De altfel sunt multe galerii comerciale, aici fiind prezente faimoasele branduri italiene, universale în fond, Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Bulgari, Gucci etc.


Antico Caffe Greco este un loc special, vechi, desigur, rafinat, unde au venit pentru a savura cafeaua şi ambianţa şi compania oamenilor figuri ilustre: Byron, Keats, Liszt, Goethe.

Villa Borghese (proprietatea a aparţinut şi familiei Bonaparte) este o oază în plus de rafinament artistic, exprimat şi în aranjamentul din grădină şi din parcul înconjurător.

Collosseum, Forumul roman, câte alte urme ale lumii latine, creatoare a civilizaţiei pe care am moştenit-o până azi.





Castelul Sant'Angelo, sau mausoleul lui Hadrian, aminteşte la rândul său de cel de la Adamclisi, o dată în plus turistul român având sentimentul legăturii care vine din istorie.

În inima Romei, la Vatican, în piaţa San Pietro, este un prilej de a asculta mesajul papal, de a trăi alături de pelerini din toată lumea spiritul creştin al bunătăţii universale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu