vineri, 5 iunie 2020

Care sunt solutiile pentru supravietuirea afacerii tale?


Pandemia a prins multi antreprenori nepregatiti, iar acestia au fost cei care au avut cel mai mult de suferit din cauza masurilor luate pentru combaterea COVID-19. O perioada de inactivitate de mai multe saptamani la rand s-a dovedit a fi prea dificil de suportat de nenumarati oameni de afaceri care s-au vazut a fi nevoiti sa traga obloanele. Totusi, solutii de finantare pentru antreprenori se gasesc, dar care sunt acestea?

In ziua de azi se gasesc mai multe solutii alternative de finantare a afacerilor care nu sunt oferite de catre institutiile bancare clasice. Acestea se dovedesc a fi avantajoase din mai multe puncte de vedere, in primul rand, datorita faptului ca activitatea se poate desfasura exclusiv online. De aici pot fi identificate mai multe beneficii, incepand de la faptul ca se fac mari economii de timp si pana la posibilitatea antreprenorilor de a gestiona totul mult mai usor, fara sa mai fie nevoie de drumuri pana la banci.

Pentru ca totul se deruleaza mult mai rapid si solutiile sunt puse in practica imediat si nici nu exista probleme neplacute precum impunerea unor taxe sau comisioane ascunse pentru ca totul este complet transparent.

Asadar, aceasta este o ocazie ideala prin care se poate finanta orice afacere, indiferent de domeniul in care se desfasoara activitatea. In timpul pandemiei au fost lovite in special business-urile din HoReCa, dar si salile de fitness, saloanele de infrumusetare, service-urile auto, spalatoriile ecologice, magazinele din centrele comerciale si nu numai. Un principal avantaj adus de solutiile alternative de finantare pentru antreprenori e reprezentat de faptul ca in cazul acestora conditiile impuse sunt mult mai putin stricte. Astfel, exista sanse mai mari pentru fiecare om de afaceri sa aiba posibilitatea de a obtine sprijinul financiar necesar pentru a-si putea continua afacerea.

De asemenea, acestia beneficiaza de libertate deplina pentru ca nu sunt impuse limite cu privire la modalitatile in care sa fie folositi banii obtinuti. Asadar, se pot plati salarii, taxe, impozite, chirii, se pot achizitiona echipamente noi si nu numai, orice este nevoie pentru buna desfasurare a activitatii.

Mai departe, se poate evita cu usurinta si birocratia, cea care pune bete in roate desfasurarii activitatii multor antreprenori. Procedurile anevoioase ii incurca pe multi si acestia aleg adesea sa se lase pagubasi pentru a nu avea parte de batai de cap. Aceasta este o modalitate prin care multe afaceri se apropie de faliment pentru ca nu reusesc sa obtina finantarea de care au nevoie. Pentru evitarea tuturor acestor probleme se poate apela la Omnicredit, prima platforma fintech din Romania care de-a lungul anilor a pus umarul la dezvoltarea a nenumarate afaceri din tara noastra, din mai multe domenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu